Fiskemetoder

Mete samt fiske med agn är totalförbjudet!

Allt tjuvfiske polisanmäls och avstängning från fiske hos oss igen blir ett faktum!

Spinnfiske

Spinnfiske är ett effektivt sätt att fiska regnbågen. Dragen som fungerar bäst här är små skeddrag, spinnare eller genomlöpsdrag på 5-12gr. Färgerna som fungerar bäst kan variera men färger som röd/gul/orange/vit brukar vara säkra kort. Vev hastighet och djup att fiska anpassar man bäst efter vattentemperaturen. När temperaturen är riktigt låg under 5grader eller riktigt hög över 18gr går oftast fisken längs botten och det gäller at presentera beten sakta över botten. Under vår och höst när fisken är aktiv kan man fiska både snabbare och genom alla vatten lager med ett väldigt lyckat resultat.

De flesta spinnspön fungerar att använda när man fiskar regnbåge i Citadellet, men Spöna vi rekommenderar är 7-8ft långa med en kastvikt upp till cirka 5-25gr.  Till det rekommenderar vi en liten haspelrulle i 2000-2500 storlek eller en liten lågprofilrulle med en tunn flätlina för att kunna kasta långt och få maximal känsla. OBS! Vid Catch and release av fisken är endast hullingslös enkelkrok tillåten!

Flugfiske

Flugfiske är en mycket effektiv metod för att typer av ädelfisk. När det gäller val av flugor till Citadellet finns det några bra grundregler man kan följa. På morgonen är fisken i stöten och färgglada streamers snabbt ryckigt hemtagna brukar kunna trigga fisken till hugg. Framåt förmiddagen brukar fisken bli lite skyggare och gå ner mot botten. Då kan en mindre fluga som ”Montana” eller ”Haröra” hemfiskad långsamt på djupet vara ett bra val för att locka fisken till hugg. På eftermiddagen brukar en ny huggperiod komma i gång och början man märka att fisken blir mer och mer aktiv kan ett snabbt flugbyte till en streamer vara ett bra byte. Populära flugmönster är Doggnobbler, Haröra, Masken, Boobie, Woolybugger, Montana, Zonkers mm..

OBS! Vid C/R gäller hullingslöst och fisken ska krokas av fint i vattnet!

Allt för ett lyckat flugfiske hittar ni i vår shop nere vid anläggningen eller i vår sportfiskebutik Nyhamn Fiske & Marin, endast 5 minuters promenad från Citadellet. Läs mer här